De gebouwen

De gebouwen

De droogschuur (1)
De droogschuur, het gebouw dat het verst van de ingang ligt, is ingericht als brasserie-restaurant. De ongedwongen en warme sfeer bezorgen je als bezoeker een huiskamergevoel. Hier geniet je bij de grote, gezellige haard van een kop koffie of thee met gebak of een heerlijke lunch. De hoge tafels bij de bar vormen een fijne plek om lekker te borrelen, eventueel met iets hartigs van onze speciale borrelkaart erbij. Bij de raampartij aan het water staan tafels om uitgebreid te dineren.

Gebouwen
Ook op de verdieping is volop ruimte om te dineren als het beneden vol is of voor grotere gezelschappen. In deze ruimte met veel authentieke elementen geniet je van een fantastisch uitzicht over de fruitboomgaard, de Kleine Dommel en de uitgestrekte weilanden.

De keuken is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur. Doordeweeks sluit de keuken om 21.00 uur en in het weekend om 21.30 uur. Op maandag zijn we gesloten, maar grotere gezelschappen kunnen op afspraak bij ons terecht.

De oliemolen (2)
De oliemolen is het gebouw tussen de koren- en houtzaagmolen en de droogschuur. Prachtig gerenoveerd met het oude molengemaal als absolute blikvanger. Deze schitterende historische zaal wordt gebruikt voor huwelijksplechtigheden, feesten, (zakelijke) bijeenkomsten, vergaderingen, tentoonstellingen en rondleidingen. Afhankelijk van de gewenste invulling kunnen we hier gezelschappen kwijt tot ca. 140 personen.

De graan- en zaagmolen (3)
Direct aan de rechterkant als je het terrein op gaat, zie je het gebouw met de originele graan- en houtzaagmolen. De compleet gerestaureerde molen is nog helemaal in tact en er wordt nog steeds de authentieke tarwesoort spelt vermalen. Elke zondag tussen 13.00 en 16.00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in de graanmolen. De aanwezige molenaar laat zien hoe het spelt vermalen wordt en geeft graag uitleg en een rondleiding in deze authentieke molen. Het speltmeel om zelf heerlijk brood van te bakken is te koop.

De Lokale Omroep Nuenen maakte dit filmpje waarin molenaar Martijn Coenraads vertelt over het molenaarsambacht en de watermolen. Als het videoscherm niet wordt weergegeven, klik dan hier om het filmpje te bekijken.

’t Klothuys (4)
’t Klothuys is een compact, stoer en verrassend bijgebouw waar vroeger turf werd opgeslagen. Deze ruimte is ingericht als fiets café, waar je lekkere koffie, thee, fris en andere versnaperingen kunt kopen en nuttigen op een gezellig plein. Hier kunt u ook diverse wandelkaarten en fietskaarten kopen.